18-02-2021

Okulumuz ilk olarak 1965 yılında eğitim-öğretime açılmış olup halen okulumuzda eğitim ve öğretime devam edilmektedir.2004 yılında şu an eğitim öğretim görülen okul inşa edilmiştir.2009 yılına kadar soba ile ısınan okulumuz 2010 yılında kalorifer sistemine geçmiştir.

Okulumuz köyün içinde bulunmaktadır. Köyün ne zaman kurulduğu ile ilgili kesin bir bilgi bulunmamaktadır.Bankir(Sakızlı) ismi ile bilinen köy kadim bir geçmişe sahiptir.Kırsal alanda kurulmuştur.Köy üzüm bağlarıyla çevrilirdir.Köyde ormanlık alan mevcuttur.Köy halkı geçimini hayvancılık ve çiftçilikle yapar.

170 hanelik köyde eskiden tek kuyudan su içilirdi şimdi ise sondaj sularıyla su ihtiyacını karşılarlar.Mazıdağı'na 33 km. Derik'e ise 15 km uzaklıktadır.Mardin'e 70 km Diyarbakır´a 95 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi,karasal iklimi etki alanı içerisindedir.Çok sert bir kışı var.Havası kuru ve serttir.Köy nüfusunun artışı ile beraber 2004 yılında iki katlı betonarme bir blok okul bahçesine inşa edilmiştir. Yeni yapı ve 2 katlı olan blokta ise 9 derslik ,1 BT sınıfı ,1 fen ve teknoloji sınıfı bulunmaktadır.

Okulumuz betonarme olup 6 bölümden oluşmaktadır. Eski yapı olan derslik 2009 yılında kütüphaneye çevrilmiştir.Kütüphaneye bitişik sinema salonu bulunmaktadır.Okulumuz bünyesinde 9 derslik 18 şube, 1 Müdür Odası, 1 Araç-gereç odası, 1 Öğretmen odası ve 14 tuvalet mevcuttur. Okulumuzda 1 futbol ,1 basketbol ve voleybol sahası mevcut olup öğrencilerimiz ders içi ve ders dışı zamanlarda sportif ve diğer faaliyetlerini bu alanlarda yapmaktadır.

Yayın: 14.10.2020 - Güncelleme: 18.02.2021 22:37 - Görüntülenme: 387