REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİNİN AMACI NEDİR?

Bu hizmetin en önemli amacı bireyin kendini gerçekleştirilmesine yardım etmektir. Bunun yanı sıra amaç; bireye, kendini ve başkalarını anlama, yeteneklerini kullanma, doğru tercihler yapma, insan ilişkilerinde karşılaştığı sorunlara çözüm bulma, yaşamını ve geleceğini planlama becerilerini kazandırmaktır. Bu hizmetler Türk Eğitim Sisteminin genel amaçları çerçevesinde öğrencilerin kendilerini gerçekleştirmelerine, eğitim sürecinden yetenek ve özelliklerine göre en üst düzeyde yararlanmalarına ve gizilgüçlerini en uygun şekilde kullanmalarına ve geliştirmelerine yöneliktir. Günümüzde eğitim ve öğretimin ayrılmaz bir parçası ve bütünleyicisi olan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri; bireysel, eğitsel, sosyal ve mesleki anlamda öğrenci ve veliye yapılan profesyonel yardım ve destek faaliyetleridir. Bu amaçlar doğrultusunda, okulumuzun etkin bir birimi olan “Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi” çalışmalarını demokratik ve insancıl bir anlayışla danışmanlık ilkelerini gözeterek devam ettirmektedir.

Yayın: 16.11.2023 - Güncelleme: 16.11.2023 19:56 - Görüntülenme: 42