Mrt

Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okul Sporları Küçük Kızlar Futbol Müsabakaları büyük heyecana sahne oldu. Okulumuz final grubunda; Artuklu Şehit Uğur Palancı Ortaokulunu 3-0, Yeşilli 19 Mayıs Ortaokulunu 1-0 ve Derik Şehitler Ortaokulunu 2-0 yenerek Mardin Şampiyonu oldu.

Bu sene il merkezinde düzenlenen Okullar Arası Atletizm ve Dart yarışmalarının ardından Futbolda da büyük bir başarıya imza atan Sakızlı Ortaokulu öğrencilerimizi, başarılarda emeği geçen Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenimiz Kağan UĞUR' u, Okul İdarecilerimiz İbrahim UTMA ve Serkan KIZTANRI’ yı tebrik ediyor, 26 Nisan’ da Siirt’ te düzenlenecek grup müsabakalarında takımımıza şimdiden başarılar diliyoruz. Ayrıca öğrencilerimize ulaşım ve yemek imkânı sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Şah AYDINER’ e, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Recep YETİŞTİREN’ e ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Personelimiz Ferdi ÇELİK’ e çok teşekkür ediyoruz.

Mrt

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenimiz Kağan Uğur yönetiminde Mazıdağı Stadında yapılan antrenman yaklaşık olarak 1,5 saat sürdü. Isınma koşusuyla başlayan antrenmana koordinasyon çalışmasıyla devam edildi. Daha sonra çift kale maç ve penaltı çalışmaları yapıldı. Okul Müdürümüz İbrahim Utma da takımımıza destek olmak için çalışmaya katıldı.

Mrt

Spor kulübü danışman öğretmenlerimiz Betül Sayılır ve Kağan Uğur rehberliğinde öğrencilerimizin hazırladığı program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’ nın okunmasıyla başladı. Okul Müdür Yardımcımız Serkan KIZTANRI’ nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasının ardından 8/B sınıfı öğrencimiz Gülşah Temel ve 6/A sınıfı öğrencemiz Zelal Yetiştiren; İstiklal Marşı’ nın yazılması ve mecliste okunması hakkında bilgiler verdiler. Daha sonra 8/B sınıfı öğrencimiz Elif Ay “Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor”, 8/B sınıfı öğrencimiz Sultan Dağlı “İstiklal Marşı’mız” ve 5/B sınıfı öğrencimiz Furkan Ay “İstiklal Marşı’na” şiirlerini okudular. Ardından öğrencilerimiz “Ya İstiklal Ya Ölüm” adlı oratoryo gösterisini sergilediler. 5/A Sınıfı öğrencimiz Bahar Ay’ ın coşkulu bir şekilde İstiklal Marşı’ mızı okuması ile program sona erdi.

İstiklâl Marşı’ mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 103. Yıl dönümünde; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy' u ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Programda emeği geçen; idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

5.Sınıflarda Faruk ŞAN,6 Sınıflarda Eyyüp DAĞLI,7.Sınıflarda Berat EKEN,8.Sınıflarda Suna ERTEKİN öğrencilerimiz yıldız öğrenci olarak seçilmiştir.Örnek davranışlardan dolayı öğrencilerimizi kutlarız.

Mrt

Öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak adına yapılan bu etkinliğe 42 gönüllü öğrencimiz katıldı. Öncelikle danışman öğretmenler tarafından öğrencilere çevreyi korumanın ve çevreyi temiz tutmanın önemi anlatıldı. Daha sonra gönüllü öğrencilerimiz, danışman öğretmenlerin rehberliğinde okul bahçesindeki kâğıt ve plastik atıkları topladılar. Bu etkinlikte emeği geçen öğretmenlerimizi kutluyor, duyarlı davranışlarından dolayı gönüllü öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.